dijous, 22 d’octubre del 2009

Antigues plantacions a South Carolina


Magnolia, Brookgreen, Hampton... Les antigues plantacions d'arròs de Carolina del Sud on els esclaus africans es deixaven la pell en benefici d'uns quants senyors ara són immensos jardins florals i passejos farcits d'escultures.
Aquí i allà, però, el testimoni d'alguna cabana reconstruïda, l'imatge decadent de la casa principal i, sobretot, els esfereïdors manglars on la natura es desborda: troncs on s'intueixen els caimans, ocells d'aigua i arbres i més arbres.

3 comentaris:

  1. Que maques les fotos! Quin viatge tan interessant! M'encanta el vostre blog!

    ResponElimina
  2. Hola,
    Cada cop els paisatges són més evocadors.

    Ara, una mostra de natura ordenada i dominada pel treball dels esclaus que, com “Kunta Kinte”, fugien pels manglars (10/12) de Hampton Plantation.

    A Hampton, sembla que encara ressonen aquelles paraules “..y pongo a Dios por testigo, de que no volveré a pasar hambre...”.
    Famosa frase que, afortunadament, nosaltres no hem hagut de dir mai gràcies, entre d’altres ,al REI dels aliments, al que hi doneu un merescut homenatge a Magnolia Plantation (foto 1-2/ 38) amb un Marc caganer (2/38). Per cert, no se’ns ha escapat la referència al dia d’acció de gràcies (7/38), la tortuga (8/38), la “polla” d’aigua (13/38), les estepes (ho són?) (26/38), Adria’s peaked cap (27/38), Marc’s without paunch (28/38) and Ironside (29/38) i Tara (38/38) millor 1-2/12 de Hampton plantation.

    Hem trobat a faltar una foto “remake” emulant Glark Gable i Vivian Leigh:
    http://ar.kalipedia.com/kalipediamedia/artes/media/200708/22/musica/20070822klpartmsc_210.Ies.SCO.jpg
    També podia haver estat una emulació de Leslei Howard i Olivia de Havilland.

    Després d’aquest publireportatge de Carolina del Sud, només ens queda que proclamar al vent (wind, do you know?):

    OOOOOOOOhhhhhhhh Carolina, OOOOOOOOhhhhhhhh Carolina,
    http://www.youtube.com/watch?v=0I195tkgMQY

    Yeahhhhhhhhh
    Familia Alpiste-Gruas

    ResponElimina
  3. Quins viatges i quines fotos més maques. Veient aquests paissatges sembla que hagi de sortir la Escarlata O'Hara per algún racó, o soldats de la Confederació. Teniu molta sort quan aneu a visitar els llocs, sembla que estigueu sols, menys a NY.
    Molts petonets guapos i seguiu enviant fotos i comentaris.

    ResponElimina