divendres, 21 d’agost del 2009

Arribada a Nova York


El dia 28 de juliol a les set de la tarda vam arribar al JFK, l'aeroport de Nova York. Per a nosaltres era la una de la matinada. Un funcionari de la policia -negre i amb panxa- es mirava els nostres visats remugant amb desgana i aclarint-nos que aquella paperassa no se la miraria mai ningú (tenint en compte la cua i que havíem hagut d'anar expressament a Madrid, això ens va fer molta gràcia...) Però no ens podem queixar: No ens va posar cap problema i vam trobar totes les maletes que havíem facturat! Un parell d'hores més tard ja érem a l'hotel, al barri de Queens.
És difícil trobar adjectius que descriguin la ciutat de Nova York, tots són discutibles i incomplets: difícil, esbojarrada, sorollosa, estressant, divertida i, sobretot, bruta, terriblement bruta. La calor humida s'enganxa al cos i sembla atraure tota la brutícia de l'entorn.

I així, el primer dia vam anar al zoo del Bronx. Va ser tota una experiència veure i sentir no tant els animals, que són com a tot arreu, sinó els habitants de la ciutat que hi passejaven: Famílies de blancs, negres, alguns jueus i una immensa majoria d'hispans comentaven les gràcies dels micos i dels pocs animals que gosaven treure el nas de les seves coves (amb aquella calor i aquell soroll!) Va ser el nostre primer contacte amb l'spanglish en totes les seves versions, així com amb els pentinats increíbles dels afroamericans i la vestimenta i les barbes dels jueus. I, per suposat, amb el fast food!

4 comentaris:

  1. Nena, i unes fotos per acompanyar? ;-)

    ResponElimina
  2. No em direu que no tenen detalls aquests americans, mira que enviar-vos una "colometa" a dalt de tot del Empire State Building per que li feu la foto, aixó no ho fan amb tothom. hehehe.

    ResponElimina
  3. totes les fotografies demostren que esteu plens d'una gran felicitat. La casa que teniu es veu molt maca i acollidora. És una típica casa americana,no? Molts petons des de Mataró.

    ResponElimina